Informatie voor bezoekers

Vanaf 12:00 uur is Kloosterburen en nabije omgeving afgesloten voor alle verkeer, inclusief fietsers. U kunt dan alleen Kloosterburen in, mits u een bewijs van vrije toegang/lidmaatschapskaart hebt of u het verschuldigde bedrag bij de entree voldoet. Wij vragen deze entree om de gemaakte kosten te dekken.
Eenmaal in Kloosterburen, maar ook bij parkeren of entree, dient u ten alle tijde de aanwijzingen van politie en/of verkeersregelaars op te volgen. Dit voor een goed verloop van de carnavalsoptocht en de daaraan gestelde veiligheidseisen.

  • Houdt uw kinderen in het oog, carnavalswagens zijn grote gevaarten waardoor een bestuurder moeizaam zicht heeft.
  • Blijf op de stoep.
  • Houdt eventuele huisdieren aangelijnd.
  • Nadat de prinsenwagen als laatste het parcour heeft bereden, kunt u de weg vrij betreden. Deze blijft tot ca. 17:00 uur afgesloten.
  • Tijdens de optocht worden er drone-beelden en foto opnamen gemaakt. Drones zijn alleen toegestaan voor de officiële aangewezen personen van CV Oldeclooster, omdat het een gesloten parcours betreft waar het beheer ligt bij CV Oldeclooster. U kunt fotografen en of drone-piloten herkennen aan een geel hesje.

Rond 18:00 uur zal de prijsuitreiking zijn in residentie ‘t Kronkelhoes. U kunt deze prijsuitreiking vrij betreden. Tevens zal er in café Willibrord live muziek zijn. Ook de inwendige mens wordt door middel van verschillende eet- en drinkkramen.