Persbericht C.V. Oldeclooster, carnaval 2021 tijdens covid-19 pandemie

Kloosterburen 2-10-2020,

Gezien de huidige stand van zaken betreffende covid-19 heeft het bestuur van Carnavalsvereniging Oldeclooster in goed overleg met iedereen die het carnaval in Kronkeldörp mogelijk maakt, met pijn in het carnavalshart besloten dat carnaval in Kronkeldörp dit jaar ook geheel anders zal zijn.

De jaarvergadering plannen was al een uitdaging, laat staan de geweldige feesten die wij jaarlijks organiseren. Een feest van dat formaat vergt nu eenmaal ontzettend veel voorbereiding. Niet alleen organisatorisch, maar ook het bouwen van de praalwagens wat bij de wijken in deze periode hoort te beginnen is onder de huidige covid-19 maatregelen niet verantwoord. De RIVM beperkingen waar wij ons allen aan moeten houden maakt het onmogelijk om carnaval in zijn huidige vorm door te laten gaan. Dit houdt dus in dat er komend carnaval geen optocht zal zijn en ook het vijf avonden feestvieren tijdens het carnavalsweekend kan in zijn huidige vorm niet doorgaan.

Het bestuur van Carnavalsvereniging Oldeclooster is bezig om te kijken wat er met de huidige beperking eventueel wel mogelijk is om het carnaval toch op een creatieve,  gepaste en verantwoorde wijze te kunnen vieren en ieder zal dat op zijn eigen manier kunnen doen. Het bestuur staat open voor goede ideeën en schroom dan ook niet om deze aan te dragen bij ons.

Carnaval zal altijd gevierd worden. Net als Kerst en Pasen. Carnaval is niet een feest dat zomaar even geannuleerd wordt. Carnaval is een feest voor iedereen jong en oud, rijk of arm en zal te allen tijde doorgang vinden. Alleen dit jaar op een andere manier dan wij gewend zijn. Het is aan ons allen om op een creatieve manier carnaval te organiseren met in achtneming van alle beperkingen vanuit het RIVM.

De gezondheid van ons allen staat op de eerste plaats en omdat de regels bijna dagelijks veranderen is het raadzaam om onze berichtgeving omtrent carnaval te volgen op onze sociale media kanalen.

Blijf allen gezond!

Namens bestuur C.V. Oldeclooster,

Voorzitter Frans Hegeman